Jag har funderat
om att göra om denna blogg till en matblogg. Matlagning är ju ändå en av de
roligaste saker man kan hålla på med, för att inte tala om att testa på nya
restauranger och caféer och deras menyer. Samtidigt vet jag att min matlagning
ibland stagnerar till omelett och kokade grönsaker. Frukosten, som är mitt
favoritmål om dagen kan ibland bli en tråkig gröt. Kanske behövs det en tråkig
matblogg också? Men om det blir det, blir det inte likt en matblogg som liknar
de där body-buildarnas, som äter bara osaltad gröt, broccoli och kyckling varje
dag till frukost, lunch och middag?
Nej, jag tänker
inte göra det här till en matblogg. Men jag ska öka matens andel för mat är kul
och alla behöver det.
Så dagens inlägg
angående mat börjar egentligen här med två tips:
1. Testa
streetfooden från Mama Etiopia på Jakobstads gågata. Jag testade en Doro wrap
(kyckling) igår och den smakade sagolikt. Lite dyrt, men definitivt
hälsosammare än korvis kebab.
2. Yoghurtglass ala Arnolds. Hur kan något så här gott först ha kommit hit till lilla
Finland i år? Det är sagolikt, nyttigare än vanlig glass vad gäller fettet och
beroendeframkallande. YUM!
3. Ett
tredje tips är halloumiost på spett. Grillas och gillas.
Så till sist; ett
recept på yoghurtglass man kan göra hemma!
Du behöver:
3dl turkisk
yoghurt
1 tsk vaniljarom
2 msk socker
1 dl hallon och
blåbär
1. Häll
yoghurten och vaniljaromen i en metallskål som legat i frysen ett tag.
2. Vispa
blandningen med elvisp.
3. Krossa
bären och tillsätt saften från dem, samt några hela bär.
4. Tillsätt
sockret och vispa glassen jämn.
5. Frys ner, men kom ihåg att röra om i skålen
vart 20:e minut tills den stelnat helt. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar