Eftersom flytt är på gång så ser jag ingen orsak till att inte tömma mitt torrvarulager. Sagt å gjort, det blev ett till glutenfritt bröd av den hårdare sorten. Denna kunde t.o.m. klassas som LCHF.
Som bilden avslöjar är detta ett mycket tunt bröd, nästan i stil med knäckebröd. Dock är det hela fyra (4!) ägg i receptet, vilket medfört en pannkakedoft i hela lägenheten. Det passar dock mig bra, har varit snål på plättar hela dagen sen nån delade en bild på fb med världens största plätt!
Receptet till dessa enkla, glutenfria, lchf bröd med massor av frön och godsaker;
4 ägg
2 dl mjölk (valfri sort)
1 tsk salt
--> rör om, saltsmaken ska smaka så tillsätt mer ifall den inte gör det.
Tillsätt å rör om:
2 dl mandelmjöl
1,5 dl valfria frön o nötter (solros å pumpa går utmärkt)
0,5dl ljus psyllium (med skal)
1dl vallmofrön
1 dl sesamfrön
1,5tsk psylliumpulver
1,5tsk bakpulver
Lägg ut smeten jämnt på bakplåtspappersklädd plåt, grädda i 200grader, mellersta falsen, 20-30min.
Ett litet mästerverk, om jag får säga det själv.
Ja, å det där sockerfria godiset: köp en påse boysenbär, lita på att det inte finns kolibakterier i dem å njut. Supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar