fredag 28 mars 2014

Sushifredag å hemmagjord sojasås!

Vilken bra fredag det har varit! En perfekt blandning av arbete å nöje. Har träffat vänner, jobbat på graduns metoddel å träffat vår praktikansvarige å haft mitt första praktikseminarie. Det börjar kännas så verkligt att jag snart ska börja praktisera att jag knappt kan bärga mig, men helt sjukt spännande ska det bli! :)

Före jag for hem for jag ett varv via Lidl. Har ju bokstavligen levt på gammal skåpmat (tömning pågår) i en tid nu, men fredagen till ära tyckte jag att jag var värd lite färskvaror så jag köpte bl.a. lax å avocado. Det rullade ihop till sushi i stort sett enligt pirkkas recept (fast jag kokar risvinägerdressingen): http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/128046-sushi?no_redirect

Tyvärr var sojasåsen slut hemma å sushi utan sojasås e ju inte nåt vidare. Tacka vet jag att googla då man hittar lösningen på allt å trots mitt skrala matförråd fick jag m.hj. av lite fantasi kokat ihop till en Hemmagjord sojasås!

Min version lyder så här:
1. Koka ihop å reducera i 20min
5msk balsamvinäger
3dl vatten
0,5 grönsaksbuljong
0,5tsk ingefärskrydda
1 krm vitlökskrydda
1 krm lökpulver
2 msk honung
1 msk risvinäger
1 tsk fisksås

2. Smaksätt reduceringen med  grovsalt. Jag satte ca 2tsk (du äter inte allt på en gång)

3. Förvara i kyl upp till 2 v.

Mums!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar