För några veckor sedan kokade jag och frös ner en hel förpackning med torra kidneybönor för att ha till t.ex. texmexgrytor och liknande. Tyvärr så gör man inte såna grytor allt för ofta, varför jag förra veckan gjorde vegan-hamburgare på bönorna som blev riktigt goda.
Men, fortfarande fanns 4påsar bönor kvar!! Idag gjorde jag slag i saken och använde 2/4påsar bönor till detta recept.
Glutenfria bön-brownies med ett härligt täcke av after-eight choklad (för att det inte ska bli allt för nyttigt).
Å jag är överraskad att det blev så gott med tanke på att jag själv mixade ihop receptet å det jag ville ha i det.
Ingredienserna:
Sätt ugn på 180grader. Mixa bönorna och blanda successivt i resten, förutom chokladen. Smaka av så du får rätt mängd sälta och söthet, jag rörde i lucuma också för sötheten. Bred över blandningen på en bakplåtstäckt ugnsform. Placera över valfri mängd after-eight plattor och grädda 10min. Ta ut och "dra ut" chokladen över hela brownien med en slickepott. Sätt tillbaks i ugn ca 10min. Ät!!
Tänk att nåt så (relativt) nyttigt kan vara så gott :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar