måndag 30 juni 2014

Att flyga och landa

Förändringar i livet kan vara som en flygtur. Du har bestämt dig länge, samlat mod å pengar för din färd, förberett dig mentalt, packat väskorna. Du står vid terminalen alltför länge och väntar, otålig och vill bara iväg. Önskar du redan var framme, du ser resmålet framför dig men inte vägen dit..
För även om du vet precis vart du vill, vad som står på din biljett och vem du åker med, så kan du aldrig varken före eller under resan veta hur din resa blir o vart du landar. Kanske hamnar du mitt bland moln som gör din väg oklar. Kanske blir du bländad av solen. Kanske tror du att du landat men märker sedan att det bara var en mellanlandning i Frankfurt. Kanske krockar du med en mås. Eller blir påskiten av den. 

Att flytta till åland och praktisera var det andra stora steget i mitt liv. Det första var att flytta till åbo och studera. Lika ute och ensam känner jag mig nu också. Men en stor skillnad är att jag inte är ensam. Å att jag är här på obestämd tid. De gränser å villkor jag skapar, de väljer jag själv. I've got the power, så att säga. 

Nu är jag inne i ett stadie där jag tror jag landat en stund, efter några påskitningar av måsar och några varv via moln. Men likväl kanske jag bara mellanlandat i frankfurt. Bara tiden kan svara på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar