onsdag 4 mars 2015

Morgonlänkar

För mig är morgonlänkar ett tecken på att det är vår på gång. När det börjar bli så pass ljust (å varmt) å snöfritt att man kan tänka sig att gå ut på morgonen på länk, då är våren verkligen här! 

Hittills har det blivit en länk å en promenad denna vecka, förra veckan låg jag väl på samma statistik. Tanken är definitivt att öka frekvensen, men jag tänker att det är viktigt att börja försiktigt så motivationen å kroppen hålls med. Eftersom jag börjar 8 de flesta dagar så krävs det ju att jag stiger upp 6 för att hinna med länk å dusch. När jag dessutom vill äta frukost i lugn å ro så blir mina morgonrutiner ganska utdragna. 

Men att lägga in en halv timmes morgonlänk eller promenad är nog en av de bästa sakerna man kan göra för sitt välmående, iaf om man kommer relativt smärtfritt upp på morgonen! Har jag varit på länk är jag piggare å mer energisk hela dagen, maten smakar bättre å jag har lättare att tänka positivt. 

Jag tänker att morgonlänken funkar som en väckarklocka å daglig påminnelse om vad jag vill ha av livet: att må långsiktigt fysiskt å psykiskt bra, njuta av det lilla, vara närvarande i nuet å ha en mindre stressande vardag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar