lördag 21 maj 2016

Dålig start, bra avslut


Min semester började långt ifrån bra. Stressen å arbetsgrubblerier höll i sig under hela gårdagen, under natten och framtill morgonen. Med ännu en natt av 3-4h sömn har jag känt mig småirriterad under hela förmiddagen å långt in på dagen. Å inte bara det; en trött hjärna tenderar göra misstag också varför jag återigen tog helt fel buss när jag skulle till butiken och det blev en 45 minuters resa med tre byten istället för  en enkelresa på tiominuter.

Som vanligt vänder sig humöret först efter att jag fått springa av mig, så även nu. Sprang 20km under vilka jag var på pyrrigt humör den första halvtimmen, men sen började humöret neutralisera och jag fick ro i själen. Fick då även tanken att kanske jag bara ska acceptera ilskan och irritationen och vara glad att den kommer nu och inte när vi är i Grekland.

En annan tanke som slog mig var att jag ofta undertrycker min ilska och irritation i vardagen, å nånhägång behöver ju ilskan även få komma ut. Lugnet är ju en väldigt viktig del av min professionella roll och jag väljer ofta att svälja irritation än att agera på den, men ibland är det faktiskt något befriande att ge den plats. Rent av hälsosamt, tror jag. Känslor som man inte ger nån plats eller försöker förtränga tenderar ju som känt hålla sig kvar.

I natt tror jag att jag skulle kunna sova bra, men förstås måste vi ju upp redan kl 2 i natt! Så blir nog tidigt i säng!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar