onsdag 20 juli 2016

To run or not to run

Jag har funderat lite, men överlag mest känt efter, och kommit fram till att det inte blir något Jakob Halvmarathon i år. Jag hade ju ställt in mig på det, tillåme gått in för att anmäla mig i fredags, men efter att jag fick ryggskott så kände jag bara att jag inte längre har samma sug..

Dels just med tanke på ryggen, som jag är extra rädd om efter ryggskottet. Jag känner av ryggskottet, ryggen är stel å låser sig ibland. Skulle dock inte se det som ett stort hinder om jag verkligen ville springa. Men jag vill spara mig och inte ta några onödiga risker för ett lopp som bara är "extra".

Dels skippar jag loppet för att det är dyrt att springa i relation till vad jag skulle få ut av det. Sparar helre anmälningsavgiften på 45e till London då jag ju sprungit loppet 3ggr förut. Banan är bekant och rätt utsagt tråkig. Det enda lyftet är alla härliga mänskor som hejar på en.

Dels känner jag också att det är allt för hett för att springa dagtid i juli. Det är även rätt bökigt att duscha å byta om direkt efter då jag ska på grillfest till Ronjas. Å jag spenderar helre en helkväll med goda vänner än är trött vid tio pga ett lopp.

Dels känner jag väl också att jag, trots min relativt goda form, inte har lust med en motivationsdipp på hemmaplan om loppet av någon orsak inte skulle gå som tänkt. Jag ska ju springa två lopp till i sommar/höst och vill spara mitt goda flow till dem. Jag behöver inte springa här bara för att bevisa något för mig själv. 

Kanske springer jag det nästa år, kanske inte. I år är det mer än nog att jag kan springa än att jag springer.

Glass i nykabi efter 10km skonsam terränglöpning. Mums :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar