torsdag 8 april 2010

Vilken bild lämnar vi efter oss av våra bilder

Jag erkänner att jag tycker om att snoka bland andras bilder på facebook. Folks som gör bort sig i fyllan syns nästa dag på fb. Är det någon som har fått ihop det en helg kan man lätt få reda på det. Vill någon visa sina träningsresultat på fb, fine, men helt utan kommentarer slipper ni inte bli. Och det är väl precis det vissa tycks vilja ha, uppmärksamhet.
Att en bild säger mer än tusen ord, kliché nummer ett, har lett till att vi har avslöjat mer än vi anat genom att dela med av våra liv bilder på nätet. Jag finner personligen inget behov av att läsa skvallerblaskor, men skulle jag nånsin ha gjort det skulle jag nog ha bytt dem till fb eller bloggar. För här lämnas avslöjanden utan att vi tvekar. Det känns ibland som om jag känner vissa jag aldrig pratat med, men som är öppna i fb, mer än personer jag brukade umgås med men som jag inte ännu är vän med på fb.




Vilken bild ger vi av oss egentligen? Skulle jag vilja att mina möjliga framtida barn såg de bilder som finns på mig och min ungdom? Vill jag att min arbetsgivare, kollegor och familj ser det? Folk som ser upp till mig?? Visst, det stör mig inte. Men jag tror vissa kunde fundera genom vilken bild de ger av sig. Bara som ett tips...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar