fredag 11 februari 2011

existens vs kapitalism

Igår var det dans vid Monkey all night long med en massa fulla studerande. Ytterst glad att jag inte var full, men ytterst glad att få skaka rumpo med söta klasskompisar.

I helg är jag på existentiell filmfestival. Den första filmen som visades var inget mindre än Michael Moores "Capitalism - a love story". Fyra filmer ännu, nakna män utlovas imorgon (Dokumentären Miesten vuoro)...

Man ska inte kommentera en film efter en timme efter att filmen slut så jag tänker inte kommentera denna heller, förutom att jag känner mig väldigt anti-america just nu. Och lite anti-alla-politiska-ekonomiska-kapitalistiska-system.. Jag är också väldigt dåligt insatt, varför jag inte heller av den enkla anledningen bör kommentera.

Vad som dock i denna mörka tid av kapitalism får mig att stiga upp på morgonen för tillfället är åtminstone dessa tre saker, högt upp på min gilla lista:

1. Coffee House take away coffee: alla kaffen för 0,90 euro (vardagar före 11)! Man spar upp till 3,50 euro!!! Jag älskar deras Cafe Mocca, Caramel Latte och Latte med glass!

2. att tossa runt i saluhallen bland dofter, glada tanter och allt möjligt unikt. Idag såg jag att de öppnat "Little Britain" där, en liten söt affär som säljer engelska produkter man inte hittar annanstans (i åbo)! Orsaken att jag var där var för att köpa ett unikt te från Turun tee ja mauste, som jag sen skickade i väg till en vän i österbotten för att glädja henne på vändagen.

3. Mitt hembakade lingonbröd. Jag har nu under en vecka bakat tre stora limpor och är fast. Tycker alla kolhydratsdieter kan dra åt skogen, jag älskar bröd!

Lyckliga studeranden som jag söker idag stipendier, gratis middag och gott sällskap. Och hon får det :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar