söndag 24 juli 2011

lugnet efter stormen.

Det finns få saker som är så skönt som efter en sen utekväll vila ut för att sedan när det ännu är rimligt, stiga upp och duscha länge och byta till något fräscht. Det är säkert samma känsla som infinner sig när jakobsdagars gatorna städas och tystnaden infinner sig efter all ståhej. Även den intensivaste glädjen behöver få landa för att man ska orka i längden. Jag skulle inte orka om jeppis vore så här mer än en vecka i året.

Det var en rolig kväll och natt dock. Även om jag var nära tårarna när min cykel blivit stulen och det kändes hopplöst kunde jag än en gång känna mig så lugnad av att vänner fanns där och gjorde mig glad med grillad biff och roliga historier. Nostalgiska minnen kan inte återberättas för många gånger.

När vi väl kom fram till staden blev det att söka skydd för den "tropiska stormen", ett tillfälle som var som gjort för mingel: 20pers mer eller mindre för varandra okända som i mer eller mindre berusat skick står tight packade under en parasoll. Om inte det är ett tillfälle att säga något så vet jag inte vad som är, men vi är ju ändå finländare. Hur som helst var det lika roligt som vanligt att träffa alla vänner man inte sett på länge :)

Och vad är inte skönare att efter en helg då benen värker, cykeln blivit stulen och regnet droppar ner bara åtnjuta tystnaden i staden. Utanför staden, helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar