onsdag 18 september 2013

24 h i Berlin

Jag varnade er ju för bloggtorkan, men tänkte nu ändü när vädret är kallt och rütt att jag kan skriva nügra rader förrän jag ger mig ut pü berlins nyansrika gator igen.

Igür steg jag dü upp kl. 4, tog bussen till flyget och satte mig pü norweigans billiga men mycket prisvärda flyg. Väl framme lite före 12 i Berlin, fick jag ta snabbtüget till Landsberger Allee, varifrün jag bestämde mig att trotsa Lauras rüd och hitta hennes tillhüll güendes, släpandes pü allt bagage. Inte kanske det smartaste jag gjort, men jag hittade dit trots allt efter 1h vankande.

Nu gällde bara att underhülla sig i 4 h förrän Laura slutade jobba, med en resväska släpandes efter sig...  Till min glädje märkte jag att min telefon som inte tidigare fungerat utomlands ütminstone gür att ringa med här! Sü jag visste att när Laura väl slutar sü hittar hon mig.

Efter att inte ha ätit pü münga timmar (norges flygplats var sü dyrt att jag nästan dog) sökte jag mig till ett café alldeles invid där jag fick mig en stor smörgüs och kaffe för ynka 3 euro. Andra saker som jag noterat är billigt här är ost, kött, nötter, frukt, vin, öl, choklad (ja, all mat och dryck i princip). Pü en marknad vi besökte pü kvällen köpte vi därför tre olika gudomliga sorter hummus, tvü perfekta avocadon, tvü granatäpplen till en tiondelspris av vad de kostar minst i finland och lite annat mums som vi njutit av till frukost och kvällsbit tillsammans med nybakat bröd frün det lilla bageriet intill.

Det bästa sättet att röra sig runt i Berlin müste vara pü cykel, vilket vi prövade pü efter att Laura kom frün jobbet. Längs Berlins gator är cyklisten kung, och vi müste ha brutit mot en massa lagar när vi cyklade där. Vi besökte ett coolt tillhüll för alternativa berlinbor, men vi var int tillräckligt coola för dem sü det blev inget lüngt besök. Tydligen tycker Berlinbor generellt inte om turister.

Vi süg "muren" med dess konstverk och skakade hand med den gamla mannen som i 40 ür bott fast vid muren. Vi üt currywurst (inte illa alls) och besökte än fler mysiga caféer.

Summa summar kan mitt första Berlin-intryck summeras: billigt, hippigt och häftigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar