tisdag 4 februari 2014

Oftast

På tåget till Åbo nu igen. Känns som att jag sitter ofta på tåg när jag går till bloggen med mina tankar. Ofta mest i ett tidsfördriv, i underhållningssyfte eller helt enkelt för att det är del av mina rutiner att skriva blogg, oavsett jag har något att säga eller inte. Oftast inte. Ändå finner jag det givande. Oftast. 

Jag tycker det är intressant vilka vanor man skapar för tågresandet. Vissa konkreta, såsom att sy, dricka öl eller se på tv-serier. Andra mer abstrakta, som existerar mer på tankenivå. Jag har genom åren skapat mig vissa regler för att göra tågresan mer uthärdlig. Jag delar några av dem här: 

1. Du lämnar inte din plats förrän din biljett blivit kollad. 
2. Matsäcken ätes först  efter halva resan. Om du måste byta tåg, får den ätas först efter bytet. Matsäcken ska ätas lugnt så att maximal tid dödas under måltiden.
3. Datorn skall gömmas ifall du lämnar din plats. Intala dig själv att finnar är pålitliga, men att det alltid finns undantag. 
4. Gör dig klar för att lämna tåget före alla andra. Var först ute. 
5. Köp inget annat än kaffe ombord. Tågcafeet är överpris och inget för fattiga studerande. 
6. Njut av utsikten, främst över faktumet att du inte bor i tråkbyarna toijala, humppila eller loimaa. 



Rekommenderar inte mina regler åt någon. Men de är mina regler och de ger mig trygghet och rutin, något att bygga en annars bortkastad tid kring. Konstigt nog tycker jag ändå oftast om att resa i tåg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar