måndag 6 oktober 2014

måndag.

Måndag. Som inte känns som en måndag. Utan mer som en söndag, fast bättre. Ingen gradu, inga krav, men butikerna är öppna. Vilket möjliggör besök dagtid i bagarstugan. Å en äggsmörgås. 

Å emmi som fick jordgubbskaka, vilket kanske var snäppet bättre.

Sen efter. Tar oss till båten. I den minsta hytten någonsin. Men med tv. Så där ligger vi hopvikta mot väggen å ser på repriser av "project runway", "lyxfällan", "sveriges yngsta mästerkock", " dragons" och lite rester av äntligen hemma, house å how i met your mother. Emmi tar en drink å vi ser på när stela mänskor försöker dansa i takt med Kari Vepsä på grace, vilket mest ser ut som när hattifnatterna gungar i mumin. Å jag som försöker äta litr mindre godis köper slickepinnar å får höra att tanten vid r-kiosken har som sin största utmaning att hålla sig till en bit choklad om dagen. Allt på en å samma måndag, vilket gör dagen så mycket bättre än vanliga måndagar. 

MEN. Det finns ju alltid MEN. Som att jag missar dagens halv åtta hos mig, inte får gosa med älskling som är kvar på ön, å att hela den här natten går till att sitta på tåg, vandra längs tammerfors gator å försöka göra det uthärdligt. Vilket går. Om man är positiv. Vilket jag försöker, fast det är måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar