söndag 26 oktober 2014

Naturlig hårbehandlig

Min relation till mitt hår har inte varit det bästa den senaste tiden minst sagt. Jag har tänkt klippa till det, klippa av det eller färga det till vilken annan färg som helst. Byta ut det helt enkelt, för att vår relation inte fungerade. Alltid när jag ville få till det blev det en risig hög som bara satt där å såg missplacerad å deprimerad ut. Det vägrade samarbeta å jag tyckte att det var otacksam all den vård jag gav den. 

Men om sanningen ska fram har nog inte jag skött min del av relationen. Eftersom jag inte behövt göra mig i ordning för jobb eller sociala tillställningar har mitt hår fått hänga med på nåt höger, oavsett dess dagsform. Jag har hänt bort det å låtit det släpa mer, gömt det i en slarvig knut eller bakom en mössa. När jag har tränat har jag tyckt att det mest är i vägen å att det känns jobbigt att jag måste tvätta det efteråt.

Jag insåg att vår relation var i kris. Antingen gör jag något nu eller så är det över för oss. Å det krävde mer än den vanliga vardagliga shampooneringen. Nu krävdes riktig terapi på djupet.

I nödens tider är alla råd dyra, varför jag hittade den här billiga behandlingen på pinterest: blanda äggula, honung å olivolja. Låt sitta 20min.

Sagt å gjort, efter 20min, lite massage å inoljning var mitt hår friskt som nyklippt, fast utan sax. Det har den lätta känslan man får efter ett varv till hårakuten å jag kände hopp för vår framtida relation. För som med alla relationer kräver hårrelationen omtanke å kärlek, tid å att bli sedd. Å nu är vi båda nöjdare än på länge :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar