söndag 23 november 2014

Bak(is?)söndag: Spirulinabollar

Nä, idag e vi nog inga bakis, trots att det blev ett vinglas på båten hem till mariehamn. Idag har jag istället valt att stanna i köket och baka, nåt som jag verkligen njuter av när jag får göra det hela stressfritt :)

I ugnen gräddas ett omega-3 bröd (som V pga namnet misstänkte innehöll fiskleverolja) med massor av frön och nötter. På den kalla spisen jäser mitt fröknäcke och i frysen har jag spirulinabollarna jag bakat. Ja ni läste rätt, spirulinabollar!


Spirulina har nog alla som intresserat sig för rawfood hört talas om. Första gången jag testade det var jag dock säker på att det var sista gången. Efter att jag använt upp hela burken bara pga att jag inte velat slänga nåt så dyrt så är jag ändå fast i spirulina och kände att jag måste köpa mer! Ett positivt beroende e de dick eftersom de är jättesupermegahälsosamt! :) Spirulina är en alg och en av naturens mest koncentrerade näringskällor, rikt på protein, klorofyll och andra viktiga näringsämnen. 

Jag tänkte därför dela med mig receptet och hoppas det motiverar andra att pröva denna superfood! 

Receptet är från boken (rutiga) Hälsokokboken, men jag gjorde en mer ekonomisk variant, dvs. med betydligt mindre nötter.


Ps. Dessa är minst lika goda som de bollar å energibars som kostar 3:50 st i butiker! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar