måndag 8 december 2014

Lucka 8: Gör måndag till en dag att tycka om.

Tycker ni inte att måndagar är lite orättvist behandlade? De ses som nåt man kan smutskasta, har ångest för, önskar veckan vore över? Men har ni funderat på varför det är så? Ja, naturligtvis e de ju för att det är första dagen på måste-vardagen, å man måste stiga upp tidigt, ta tag i jobbiga saker, det trevliga veckoslutet tar slut osv. Men på en högre nivå så handlar ju måndagens dåliga rykte om de negativa associationer vi skapat kring måndagar.

 För helt ärligt, hur många bestämmer för att göra nåt riktigt roligt på en måndag? Är det int så att vi sparar det roliga till fredagen. Å hur många tycker att man ska äta sin favoriträtt på måndagen, nä, då ska man ta en sallad eller nåt tråkigt för att sona helgens synder. Å knappast kommer man på att träffa kompisar heller, för måndagar tillägnas självömkandet i ensamhet. Osv.

Nä, nu är det dags att göra måndagen till veckans bästa dag! Att det är första dagen på veckan innebär att det är en nystart på ditt liv! Dags att vända den negativa spiralen redan idag! Börja dagen med lite skön musik, köp en latte på nåt cafe. Ta en lång lunchrast å unna dig det du verkligen vill ha. Tänk på hur roligt det är att se dina jobbkollegor å prata om helgen. 

Själv kommer jag att börja veckan med ett frisörbesök för att få lite färg på kalufsen. Man vill ju vara som snyggast på sin 25 års dag på fredag! ;) Senare ikväll blir det en länge efterlängtad new release av body pump, har seriöst längtar efter detta pass i 2 veckor! Vilken fullständig glädje att man kommit i det skede att jag helt å hållet längtar efter varje pass. Hemligheten ligger nog i insikten i att jag har friheten att välja vad jag gör, med vilken inställning å varför jag gör det. 

Så lycka till med att göra måndagen till en av veckans bästa dagar! Ni kanske kan göra denna om ni ännu behöver inspiration? 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar