måndag 13 april 2015

All denna positivitet

Ett fenomen jag ofta stött påden senaste tiden är att bloggare blir definierade av sina läsare med ord som "äkta", "överpositiva", "ytliga", "privata" och "elaka". Åsikterna verkar dock variera. Det som läses mellan raderna i en blogg avslöjar kanske inte bara saker om bloggaren, utan likväl saker om läsaren själv. Missuppfattningar blir betydligt fler när tonläget inte kan avslöja sånt som ironi och känslolägen.

Jag försöker aktivt tänka på hur bloggarna jag läser påverkar mig. Blir jag väl till mods av bloggarna, inspirerar de mig, eller känner jag mig lat i förhållande till de som verkar ha tid å energi till allt? Jag tror ändå inte allt handlar om det jag tar till mig för att jag är lättpåverkad, utan om att vi, som mänskor, inte kan låta bli att bli påverkade av det vi läser, speciellt när vi läser det dag in å dag ut. Det är väl inte konstigare än att vi påverkas av dem vi umgås med. 

Jag vill läsa bloggar som känns äkta, men som ständigt för mig tillbaka till viktiga värden i mitt liv: livsglädje, holistisk hälsa, nyfikenhet, balans. Jag hoppas du som läsare av min blogg känner av att min blogg andas dessa saker, även om de blandas med alla andra saker mitt liv innehåller, häribland även svårigheter, missförstånd, misslyckanden och besvikelser. I grunden hoppas jag ändå mig blogg känns mer positiv än negativ, kanske mest för att jag behöver den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar