söndag 26 april 2015

En lång men trevlig dag

Kl 7:20 steg vi på bussen till Eckerö, med båt vidare till Grisslehamn för att anlända med buss till Stockholm 5h efter att resan började. Som tur går tiden snabbt när man har roligt! 

Vi åt en brakfrukost på båten kl 8:30 som höll oss mätta ändå till kl 15, då vi tog varsin kanelbulle på Fabrique. För er som inte besökt Fabrique i Södermalm eller Gamla Stan, så är detta verkligen årets Stockholm-tips! Deras surdegsbröd är fantastiskt! Deras bullar är ÄNNU bättre!! Jag pratar minst lika goda kanelbullar som Skorpans! Min var smaksatt med brunt socker och valnötter (av nån orsak ser den ändå int så aptitlig ut på bilden)..


Mellan dessa mål hann vi till Naturhistoriska Riksmuseet, där vi bl.a. såg en 3d-film i Cosmonova som handlade om Galapagosöarna. Riktigt intressant! Sen kollade vi int museet med bl.a. dinosaurierna.


Resten av dagen tog vi en okonventionell promenadrutt i Gamla Stan, checkade in några design-butiker och sist men int minst fotograferade vi Kungsholmens körsbärsträd, som alla andra turister i Stockholm kändes det som. Men det var det värt. 




Summa summarum: En lång men trevlig dag då vi hann allt det vi skulle och lite till!


Kanon: Att körsbärsblommorna blommar ännu
Kalkon: Att jag överåt mig på taxfreens Läkerol, IGEN!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar