onsdag 29 april 2015

Istället för yoghurt: spirulina smoothie på fat

Jag fortsätter på superfood-temat, hehe. Den här gången tänkte jag ta upp det här med s.k. naturliga superfoods, sånt som är superbra för oss trots att de inte finns i pulveriserad form. Eller tja, vissa finns ju. Hit hör bl.a. kål, spenat, avocado, rödbeta, blåbär, valnötter.., dvs sånt som innehåller antioxidanter, goda fetter och proteiner! 

Inspirerad av detta har jag imorse gjort en smoothie som jag avnjuter som jag skulle en yoghurt, dvs toppad med musli, bär och nötter. Den har jag dessutom rört i spirulina i, vilket jag verkligen fattat tycke för. Ett varningens finger dock, kan väldigt lätt bli grön av detta pulver, så kolla tänder och mun efter användning. En gång gick jag hemma med feijan geggad i pulvret förrän min f.d. kämppis vänligt påpeka mitt gröna lyster, hehe.

För den som inte visste är spirulina en alg som räknas som en av världens mest koncentrerade näringsämnen. Den innehåller massor av vitaminer, proteiner, essentiella aminosyror och mineraler. Klorofyllet som ger der gröna färgen hjälper även till att rena kroppen på skadliga ämnen. Jag brukar blanda spirulina i smoothies, plättar eller bröd. 

Men nu till dagens frukost-recept: spirulina smoothie på fat toppad med musli, frusna hallon och valnötter
Mixa samman: 0,3dl blötlagda cashewnötter, 1.5dl vattenmelon, 1 äpple, 1/3 avocado, 1 tsk spirulina, 1 tsk lucuma, ca 1dl vatten (tills önskad konsistens).

Så enkelt, så gott! Ha en bra dag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar