söndag 24 maj 2015

En sån annorlunda dag

Gårdagens hemligstämplade händelse var min fina kollegas möhippa! 


Vi överraskade henne i mataffären, även om hon lite misstänkt att något fuffens var på gång.. 
Vårt första stopp var curlinghallen, där vi skulle curla i 2h. Det var verkligen roligt, men utmanande. Det skall definitivt göras  igen!

Sen drog vi till Bodegan i Eckerö, där solen värmde oss medan vi åt nyfiskad abborre och biff med bea.... Området är ju så vackert, just vid dessa båthyddor har ju delar av Vi på Saltkråkan filmats.



Sen drog vi iväg på sommarens första båtutflykt! Det var förövrigt min första båttur på Ålands skärgård, men definitivt inte den sista. 

Då drog vi till en ö, Emskär, där en man bott hela sitt liv, helt ensam under de senaste åren. Det blev en väldigt annorlunda möhippa när han introducerade oss i hans liv, bad oss gå jungfrudansen som troddes fungera som preventivmedel förr och spelade låtar på en 100-årig grammofon. Tiden stod verkligen stilla på ön och man blir så medveten om hur all vardagens stress ligger i det samhälle vi lever idag. Min kollega kommenterade hans livsstil med "det är nästan så jag avundas dig". Han svarade tillbaka "Jaa, jag avundas inte alls dig" ;) Så han hade humor, men jag tror också han hittat lyckan i det enkla livet. 


Sen tog vi skumpa-efterrätt på havet och hade det trevligt i några timmar till förrän vi var nöjda med kvällen. Så tacksam för att jag fick vara med på denna väldigt annorlunda kväll! 

Ps. Att Sverige vann Eurovision måste ju vara ett tecken på att jag skall å se den nästa år. Det är nämligen något jag har på min "bucket-list". Nån som vill joina?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar