söndag 18 oktober 2015

På galej

Två senaste helgerna har Johi å jag (å Emmi förra veckan) vart å undersökt nattlivet i Stockholm. När det var varmare tyckt vi det var skönast att bara gå runt på stan å se på folk, men nu när det är kallt vill man sök sig till insidan.

Förra helgen besökte vi Under Bron, alla hipsters favorit som "välkomnade" oss med en lukt som vi tolkade som en blandning av hasch och mögel. Vi hittade knappt ingången till stället och fick vandra genom svarta lakan å mörka gångar före vi kom in. Det här var verkligen ett ställe av kontraster. Matstället var mysigt och prydligt, inramat i ljusa väggar besmyckade med små konstverk. Själva krogdelen var småsjabbig och mörk. På scenen brölade å hoppade kostymklädda nissar 
till nån form av alternativ musik. Folk höll sig till sina egna grupper antingen utav artighet eller osäkerhet. Stället gav ändå känslan av att vara på en oas mitt i Stockholm, en verklighetsflykt in i en bubbla där tid och rum gått förlorad. 

Igår var vi till Göta Källare, som hade noll hipsterpoäng utan var precis vad man skulle kunna jämföra med ett uteställe i Österbotten. Där fanns schlagerrummet där gamla dängor såsom Ooa hela natten-spelades. Untz-salen där en dj längst fram skickligt dj:ade medan folk rörde sig slaviskt till musiken. Mitt i salen fanns vip-uttymmet där en födelsedagsfirare och hans kompisar satt i röda soffor och sippade skumvin. Musiken var blandad och faktist bättre än förväntat. Till skillnad från vad jag är van från Finland är folk nyktrare och trevligare.
Vi kände oss lite som 18år igen å gick hem när det ännu var roligt och alla betedde sig väl. 

Nu blir det paus med nattlivet i några veckor, men senare måste vi ju pröva Stureplan också. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar