onsdag 9 december 2015

Friskvård

Beth fråga här vad friskvårdstimme är, så jag insåg att det ju faktist är ett rätt svenskt fenomen.. Visserligen har jag hört att vissa privata företag (främst) har det i Finland, men i Sverige så är det betydligt mer vanligt. 

Friskvårdstimme innebär kort å gott att vi rekommenderas och får ta en timme arbetstid per vecka och träna. Det kan vara en promenad, en länk, ett gympass i gym bredvid eller varför inte en cykeltur. Vad som helst egentligen under kategorin röra på sig går. Å detta får vi alltså betalt för då det ska göras när vi vill å har tid under vår arbetstid!! Det finns de som klagat på att vi inte kan ta ut friskvårdstimme i slutet/början av arbetstid (så att timmen inte ska utnyttjas), men jag tycker vi överhuvudtaget ska vara glada att vi får något så fantastiskt!

Förutom detta får vi dessutom friskvårdsbidrag, vilket innebär att vi får 3000kr/år som vi kan köpa friskvård för oss själva. Det kan innebära allt från ett gymkort till massage å dyl! Vi får själva välja gym/anläggning. Bra va! 

Med detta i hand så blir man ju mer motiverad att sköta om sig själv å det känns bra att cheferna själv uppmuntrar oss att ta friskvårdstimme, även om det kostar dem kortsiktigt. På långsikt får de friskare, effektivare och gladare arbetstagare! :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar