tisdag 15 december 2015

Slutspurten

För ett år sen var det slutspurten med gradun som gällde. I år är det slutspurt med arbetet inför årsskiftet. Jag kan ju inte säga att jag varit världens effektivaste i höst, å kanske därför har farten höjts alltmer mot årsskiftet. 

Just nu har jag ett bra tempo på gång.
Jag har satt in en högre växel. Jag stiger upp före 6 och är på jobb lite efter sju. Jag har försökt vara effektiv och ta kortare pauser. Jag har ett tydligt mål och ett tydligt fokus..

Men jag skulle aldrig ta ut mig till gränsen där jag inte orkar längre, som förr. Jag skulle aldrig stressa mig till sömnlösa nätter, som förr. Jag skulle aldrig låta arbetet svälja min fritid, som förr. Jag skulle aldrig sätta arbetet före eget välmående, som förr. Jag säger aldrig även om jag inte kan lova det till hundra procent..

Varför? För att det inte är värt det. Å om arbetsgivaren eller arbetsplatsen nån gång skulle kräva direkt eller indirekt så är det dags att byta jobb. Då är det helt enkelt inte ett jobb som passar mig. Mitt liv är arbete för att jag älskar det, men också mycket annat. 

Låt inte julstressen äta upp dig. Ingen annan stress heller. Det är inte värt det. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar