torsdag 24 mars 2016

Borta bra, men hemma bäst

Är tillbaka i Stockholm, det är soligt å snön har smultit helt. Det känns bra att vara tillbaka. Strax innan vi lämnade jeppis frågade pappa om jag nu, i och med flytten till Stockholm, upplever att en dröm gått i uppfyllelse. Men jag kan inte påstå det. 

Stockholm var aldrig en dröm, det var bara en plats där det fanns möjligheter. Möjligheter att skapa ett bra, stimulerande liv med många friheter. Det skulle ju egentligen kunnat vara vilken som helst annan plats om en annan plats erbjudit det samma. Men så vitt jag vet finns det ingen annan stad som är svenskspråkigt, pulserande, kulturellt och möjliggör resor till när och fjärran, samtidigt som vägen "hemhem" inte är så lång. 

Jag älskar att bo i Stockholm för att det är här vi har stora delar av vårt liv just nu. För att jag har mitt jobb, mitt hem, min partner och en av mina bästa vänner här. Om något av det inte fanns här skulle jag nog kunna tänka om. Jag har också trivts i Jeppis, Åbo, Åland å Helsingfors, när jag väl varit motiverad att vara där. 

Sen så gör det mig inget att det är en vacker, välkomnande stad. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar