lördag 12 mars 2016

Framsteg

Idag gjorde jag ett testlopp på 5km enligt Stora Löparbokens program. Gjorde ju ett testlopp lite efter att jag påbörjat programmet, för att jag skulle ha möjlighet att jämföra och se framsteg. Å idag var jag supertaggad på att visa att jag har utvecklats, för det känner jag i alla fall i energinivån och lättheten när jag springer.



Så på en månad, 10 löppass och 118km har jag minskat min 5km tid med 3,5minuter!! Det är fantastiskt hur snabba framsteg kroppen kan göra när man bara ger den en chans. 


Trots att jag tycker om att se resultat är ju mitt mål med löpningen att den ska vara rolig, motiverande och långsiktig. Så jag  försöker hålla i bromsen lite också så kroppen å knoppen hänger med, utan att det blir för slitsamt för någondera. Samtidigt tror jag det är viktigt att man verkligen ser konkreta framsteg, å därför är det roligt att ta tid å så. 

På tal om annat, har ni sett dokumentären Sokerfilmen som finns på svtplay? Den tar upp effekter av det gömda sockret i saker vi ofta tänker är nyttiga.. Tycker det är bra med påminnelser om varför man ska tänka kritiskt på vad man stoppar i sig, även om jag aldrig skulle lämna bort socker helt. 

2 kommentarer:

  1. Vitsi va bra! Ja sku måst koma igång me springrutinerna igen o int bara ta en länk per månad heheh.. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, man blir bra på he man tränar, men man kan int va bra på allt samtidigt har jag lärt mig den hårda vägen.. :)

      Radera