onsdag 29 juni 2016

Nya utmaningar

Jag vet inte om ni kommer ihåg men för några månader sen utmanade jag mig till 100 dagar utan alkohol. Jag höll på i 65 dagar, sen ville jag dricka rödvin på semestern i Grekland och så sprack det löftet. Totalt odramatiskt och inget jag ångrar, lärde mig en hel del av utmaningen ändå.

Just nu har jag en annan utmaning. Eller egentligen flera.. Jag kan som inte bara hålla mig till en utmaning i gången, vilket jag typ vet att man egentligen ska om man ska lyckas med ngt.. men jaa, de e int så på fullaste allvar.

Mina utmaningar är följande:

1. Simma minst 20 varv i poolen varje dag. Om jag missar en dag ska jag simma 20+20 nästa dag osv. Det tar ca 10 min inkl stretch så inget större projekt.

2. Läsa minst 10 sidor i Paul Gilberts bok om "Självmedkänsla". Jag har svårt att hitta motivation och ro att läsa på fritiden pga allt tankearbete på jobbet trots att jag verkligen vill det, så en liten utmaning gör gott.

3. Ägna 5min åt Medveten Närvaro/mindfulness på jobbet. Försöker ta det i samband med lunchen för att få en stund lugn och ro. Det är en verklige  utmaning att släppa jobbet ens för 5min och därför känner jag verkligen att jag behöver det!

Tanken är att jag ska hålla på med dessa nu till semestern iaf och sen utvärdera huruvida jag ska fortsätta eller ej. Det viktigaste för mig är att mina utmaningar utgår från mina värderingar, kan ge ökat välmående och är realistiska. Huruvida man sen håller på med dem resten av livet eller bara en vecka är mindre viktigt, det viktiga är att man gör aktivt val och försöker skapa vanor för ett mer meningsfullt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar