söndag 19 september 2010

krogkultur.

Dejtingkultur. Krogkultur. ”Sup-och-knull”-kultur. Kärt barn har många namn. Romantikern vill tro att när man entrat en bar, dit man först köat i 30 minuter i ösregn (varför ens frisyr är åt fanders), betalat ett skyhögt inträde (plus service-avgift för att nån ska hänga upp en dyblöt jacka) för att skaka rumpan på ett mörkt dansgolv ska man finna något som är början till kärlek. Romantikern har därför köpt sig en fin klänning (alternativt rutig skjorta), druckit sig lagom social och fnittrig, köpt en drink vid baren för att testa sina flörtkunskaper och dansar seduktivt i takt med första bästa som tittar åt hennes håll. Å det är här varningsblinkers bör komma på. Får du i misstag ögonkontakt med romantikern är du fast för hela kvällen, personen kommer inte låta dig glida ur hennes/hans näve.

Zynikern sitter vid baren och sveper i sig en tredje whiskey. Han har redan insett att man varken kan finna kärlek eller (med takt med hans visdom och åldrande) ens ett ligg för natten. Åtminstone är han ju full och musiken skriker så hårt att man inte kan tänka. Men han kan skrika och han kan titta på dig som om du vore en bit kött han aldrig kan få äta.

Krogkladdaren försöker på varannan tjej (under 30, färgstarkt sminkad, full, seduktivt dansande, villig) som tillåter att han får komma och titta/kladda sina händer på henne medan hans favoritlåt (”shake that ass”/”sex on the beach”). Egentligen är krogkladdaren inte en dålig mänska, han har bara fått ”one too many” som först tjänade för att bota hans blygsel och för att göra honom kreativ i hans raggande varpå han istället för att börja en normal konversation på ett normalt sätt (Hej?) måste använda sig av repliker som ”säg att du vill bli mamma till mina barn” eller ”jag vet allt om dig, jag vet att du vill dansa med mig” eller som de som riktigt tror sig ha det ”jag kan göra dig lycklig, ska vi börja nu?”. Bekräftelsebehov, uppmärksamhetssökande och ett ligg för kvällen motiverar honom.

Sen finns det dom där resterande typerna. De som egentligen bara är på krogen för att ”ha kul” men som inser att för att ha kul i en krog måste man
a. hålla andan när man använder deras toaletter efter kl. 00.
b. dansa lagom långt borta från krogkladdare och inte ha ögonkontakt med romantiker.
c. skaka rumpan försiktigt vilket till slut blir bara det långt ifrån originella vänsterfot högerfot (alternativt röra på kroppen som en gorilla så att alla inom en radie på 3m sprättar i väg, rekommenderas för endast personer med god fysik och som tål bli utkastade).
d. köpa en drink och hålla sig för sig själv, alternativ mingla med personer som inte heller ser ut att vara ut efter något (men obs! De kan vara förklädda!)
e. hålla sig långt borta från zyniker, de är riktiga stämningsförstörare med sina kommentarer om hur förjäkligt allt kan vara.
f. vara väldigt noggrann vem man ger råd på var närmsta hamburgerbar finns. Tydligen är det insuerat att personen som frågar får förfölja en hem om man svarat eftersom man verkar ”snäll”...
g. inse att du kan ha kul trots allt och du just bara har erfarit krogkulturen i Finland men att det inte heller är något fel på att gå (ensam) hem kl. 2.

Så... vad hände åt gammal hederlig lavadans och får jag lov?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar