tisdag 5 oktober 2010

home sweet home.

Oj oj oj oj vart är världen på väg sa vi till oss själva när jag och min kämppis tittade på KICK ASS och såg en liten tjej ha ihjäl en man genom att mosa personen tillsammans med sin bil i en bilmosare. Det var en sjuk(t bra) film och bra exempel på hur våldet nuförtiden glorifieras och vi avtrubbas, tycker inte längre att våld är lika skrämmande som förr. Det visar undersökningar och jag förstår. Underhållsvärdet i filmen var högt, men inget för under 15-åringar.
Det är leffaralli på Makuuni som ligger väldigt nära till när man bor i centrum av åbo. Det är en av fördelarna med att bo i vår tvåa på eriksgatan. Andra fördelar:


1. nära till akademin, kårrestauranger och hobbies. Att det är nära är inte synonymt med att man skulle komma i tid till lektioner och annat. tvärtom blir man en tidsoptimism.

2. man har nära till praktiskt taget all krogliv i åbo varför lägenheten är perfekt för förfester.

3. vi har kvällssol och väcks inte av att solen smyger sig in. Istället får vi njuta av ljusa kvällar och kvällssolning på balkongen.

4. nära punnitse ja säästä. där man kan få dagsfärsk mysli och chokladdoppad lakrits till frukostbordet bara man orkar sig över gatan. och för övrigt en massa shopping.

5. vi har en fantastisk ny hiss. very posh, very hightech.

6. Lidl öppnar i grannen 7.10

7. hyran än lägre när man delar på en tvåa än hyran av en etta i studentbyn. Big bonus.

8. vill man på utflykt är det bara att ta kaffemuggen med och gå ut, sätta sig vid ån, hoppa på en liten båt och sitta och njuta. eller gå till stadsbiblioteket och läsa tidningar istället för att köpa dem. hela centrala åbo blir ens vardagsrum.

9. tvätt-tiderna är 5h långa, alltså hinner man med flera maskiner på en kväll.

10. kan alltid ta en kaffe hos oss istället för att betala 3 ege för en dyr storstadskaffe. som inte är lika god heller.


Men nu ska jag ju inte låta er luras. Allt har sin avigsida. Även att bo centralt i åbo.

1. Trafiken har mycki ljud. undrar hur pass sämre ens hörsel blir av att bo här.

2. man blir så pass bekväm i centrum att man tycker man kan gå ut i mysdräkt och handla. eller på en öl. eller på teater.

3. buller, borrning, fräsning. vardagsmorgnar bör man var inte förundras om man väcks av oljud. eller störs i tentläsning. Tur att man bor nära bibban.

4. det blir dyrt och ohälsosamt i längden att bo så i närheten av allt det goda som eriksgatan erbjuder. å andra sidan lär man sig att kontrollera sina behov.

5. ... nej det finns inget mer negativt med att bo i centrala åbo. jo, en sak. Det skulle kunna vara placerat lite närmare Jeppis.

Annars så har min solros mamma och pappa fått en liten bäbis-solros idag. de borde inte skaffa barn i så litet ekonomiskt uttrymme, men vad säger man nuförtiden. Skyll er själva när näringen tar slut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar