söndag 7 november 2010

Café Brahe.


Även i krapulantiskt tillstånd kan man njuta av kanelbullar och cafémiljö. Igår hade jag en otroligt intressant och trevlig lördag på uni, med workshop i psykodrama och föreläsning i krishjälp. Jag är återigen uppfylld och skakad över min lycka över att få studera psykologi. Så lycklig att vitt, rött och rosévin blev en avslutning på den fina dagen. Och så dans vid monkey där vi blev antastade av ingen mindre än hulken och fyllo 1,2,3.. Men det var en rolig dag.
Tillbaks till KANELBULLAR och CAFE. Johanna och jag begick oss ut för första gången på vår "krabbis-söndag" till Café Brahe för att testa något vi länge drömt oss: deras gigantiska kanelbullar. Och när jag säger gigantiska menar jag det. De är lika stora som ett fat. Skulle gå att dela på fyra pers, men vi hade ju som sagt krabbis. Alltså bör man äta mycket bulla.

Allmän beskrivning, Cafe Brahé: finns två stycken i åbo centrum, av någon konstig anledning bara 100m ifrån varann. Vi valde den vid gågatan, den är mycket trevligare och personligare. Den andra påminner lite om ett halpis-cafe. Har många lunch och café alternativ, samt säljer dessutom glass och alkoholaktiga drycker.

Lokal: ljus lokal, inredd modernt med färger som spygrönt och brunt. Panelen ger extra poäng åt lamporna och åt deras kuddar.


Känsla: av att man är här och chillar. Rätt opersonligt jämfört med tidigare caféer.


Utbud: det bästa utbudet av muffins (rekommenderar blåbärvitchoklad), bakelser och sallader/smörgåsar. Deras bryggda te av märket T är dessutom en legend redan: sällan får man så mycket av en påse (och den får man köpa i paket hem om man vill).


Personal: klädda i samma bruna tråkiga kläder. Bra service för det mesta, men en anonym källa påpekar att man kan bli bemött av sur personal.

Pris/Kvalitet: även om dryckerna är dyrare än de borde och även om jag hamnar att betala 30 cent för lite grädde (ok, det vara skit myki) i min kakao så får man så pass stora bullar/bakelser att man helre delar och således blir summan av kardemumman de samma.


Och kanelbullen var precis lika god som hemma! (o de är en komplimang)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar