tisdag 9 november 2010

Fontana i snöplask.

I snöyra finns det inget bättre än ett cafébesök. Ok. Det där var en liten lögn men det är i alla fall top 30 bästa sakerna att göra under snöyra. Fick med mig två med-psykologer (-to-be) till Fontana, vackert beläget vid hörnet av auragatan-slottsgatan.



Allmänt: ett trendigt café/lunchpalats som bjuder på allt från söta bakelser till alkoholaktiga drycker till fantastiska lunchsallader. Som en extra kuriosa säljer de även coola ölsorter, såsom Hoegaarden. De serverar dessutom morgonmål! Lyx-poäng!

Lokal: ett av de vackraste i åbo centrum enligt mig utifrån sett. Inifrån sett högt till tak, stilfullt inrett med alldeles för bekväma stolar (med kuddar!) för att ett besök kortare än en halv timme.
Myspluspoäng för ljus på borden och tidningar!


Känsla: storstadsdaijo meets småstadsdaijo, dvs. alla kan känna sig välkomna. Här finner man tanterna, mammorna, yuppies och businessmännen under ett och samma tak. Stältet smakar vardagslyx.


Kvalitet: definitivt ett av stadens godaste bakelser, minttukakao/sandwichar och latte. Allt är dessutom väldigt fint framme.. Alla kaffesorter du kan vilja finns till förfogande, samt ett stort urval av salta och söta bakverk. Beställde en gång en chokladbakelse med massa choklad och behövde inte betala extra för grädde och chokladsås på. Det kallar jag kvalitet (och kvantitet!).

Personal: unga, kundbetjänande tjejer, men vänta dig inte alltid ett leende vid kassan.

Pris: normal cafépris och studerande kan dessutom få studierabatt på bla. muffins och panini. Stort plus!

Imorgon bär det av till Jeppis igen så jeppis-caféerna bör göra sig beredda för mig. Mohahahahah.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar