tisdag 20 september 2011

mångsidighet.

Vårt kylskåp har aldrig varit såhär fullt. Inte vår frys heller. Eller vår förvaring för torra ingredienser. Vi lagrar mat för vintern, för hungern, för sämre tider. Eller helt enkelt för en tråkig kväll. Vårt mål: att bara behöva köpa en basingredient för att från scratch kunna tillreda en tre-rätters middag, eller liknande. Om jag någonsin använder sojabönor och 2kg kål är en annan fråga, åtminstone är lagringstiden lång

Vår lägenhet har dessutom fått ett lyft av gardinbyte, ny väggbonad, vända/flytta saker, en ny krukväxt (bonsaiträdet Börje, till allas kännedom). Torrfoderlagret har dessutom fått ett lyft av komplett serie kaffe- och tesorter: svart, grönt, rött, vitt, cappuccino, juhla mocca, slovenskt, indiskt etc. Sällan har mångsidighet och studier gått såhär väl ihop.

Det är inte alltid lätt med mångsidighet, det kan bli en ångestkälla. Tänk om jag inte väljer rätt? Om man bara har ett alternativ kan det aldrig bli fel. Även om vi vet vad vi tror vi vill ha så kan det ändå ha en bitter eftersmak, något som inte stämmer. Man kan inte låta bli att välja bara för att mångsidigheten ger möjlighet till misslyckanden, då går de positiva möjligheterna, kreativiteten, förbi.

Ikväll ska jag bjuda väninnorna på spenat-linssoppa och brasilianska ostbollar med risk för att misslyckas. Det är liksom det som gör det spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar