söndag 16 oktober 2011

gradusemma.

SPOL:S Graduseminarie 2011 är över. Den första, men förhoppningsvis inte den sista. Ett evenemang vi började planera i mars någongång och nu är det över på gott och ont, mest på gott. Även om vi jobbade som mest intensivt under denna vecka och höll aktivt på igår från 9.00-03.00 nästa morgon, har hela seminariet tagit betydligt mer tid, orsakat mer stress än vad som syntes för dem som hållit i trådarna och engagerat många. Som tur var det också givande.

Nu efteråt känns det bra att man varit med och ordnat något tillsammans med övriga finlands psykologistuderande, för övriga finlandspsykologistuderande. I korthet gick det alltså ut på att fyra gradun presenterades tillsammans med en paneldiskussion. På kvällen ordnades en traditionell, men spektakulär sits med svenska snapsvisor, psykologer på bordet (och under) och mycket skratt. Det hela avslutades på "Åbos bästa bar", dvs. dynamo.

Aktivitet i studieliv såväl i mindre som större kretser ger otroligt mycket. Det tar tid, men det skapar kontakter och engagerar en och ger en känsla av samhörighet. Ibland vill jag inte alls vara med för att det tar så mycket energi och jag blir en trotsig treåring som vill säga nej och sitta med armarna i kors medan andra försöker få mig att göra något. Det är snart november och mitt roliga år spolrepresentant börjar vara över (samt som inte världens entusiastiska klubbis i impuls). Jag ska backa tillbaka nästa år och låta någon annan göra grovjobbet, ha lite kul själv istället för att engagera mig med blod, svett och tårar. a

Det är dags att rensa för att börja med nytt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar