måndag 30 mars 2015

Glaset halvtomt eller halvfullt

I Stockholm fanns det till salu en intressant men enkel "uppfinning" på designtorget. Jag kommer inte ihåg namnet på det, men det bestod av kulor i rött och svart och ett rör dit kulorna rymdes in. Under en tid skulle man då pluppa ner en kula för var dag: en röd för en bra och en svart för en dålig. Dagen skulle inte utvärderas som helhet, utan hur man upplevde sin relation till sin partner. Efter perioden skulle man då få en klarare bild av om de goda dagarna övervägde de dåliga, eller tvärtom. Var de svarta majoritet kunde man kanske fundera på separation som ett alternativ. 

Principen är enkel men lockande. Att kunna göra något komplicerat enkelt. Den går ju dessutom att använda i olika livsområden. Skulle vi motiveras till förändring mer om vi fick saker svart på vitt? 

Jag ser bloggskrivandet ibland som min utvärdering, mina svarta å röda kulor. Bra dagar får bjuda på en positiv ton, sämre på en sämre. I slutändan hamnar jag i en salig röra och hoppas att jag en dag ska hitta den rätta mixen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar