tisdag 28 april 2015

Superfoodgröt med lucuma och baobab

Idag började jag morgonen med
0,5 msk msm-pulver blandat i vatten
0,5msk maca blandat i yoghurt. 
Orsaken till den lilla mängden är att man ska trappa upp användningen av dessa för att magen inte reagerar. Hittills har magen varit nöjd! 

Den egentliga frukosten bestod ändå av supergröt med lucuma och baobab.
Recept:
2dl alpro cocosyoghurt, 1 äpple, 1 tsk lucuma och 1 tsk baobab. Mixa slät.

Smaken är härligt syrlig av äpplet och baobab-pulvret, som smakar lite som en blandning av apelsin och havtorn. Förutom smaken har baobab likheter med de apelsin och havtorn eftersom den innehåller massor av c-vitamin! Förutom detta innehåller baobab mer kalcium än mjölk, mycket mer fibrer än andra frukter och är en utmärkt magnesiumkälla. 

Lucuma används som ett hälsosamt alternativ till socker tack vare dess söta, något toffee-lika smak. Näringsinnehållet är ju som känt betydligt bättre än socker! Man kan enkelt göra egen hälso-toffee på det, vilket jag ännu ska testa. 

Gröten toppades med musli och lite extra valnötter. Gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar