onsdag 30 september 2015

Vad jag saknar

Så här 6v efter att vi flyttat till Stockholm kan jag konstatera att jag saknar följande:

1. Vänner å familjen. Ok, jag har 1 mer vän här i Stockholm än i Mariehamn (Johi), men jag e fortfarande allt för långt ifrån dem. Nu e de i å för sig kortare resväg hem, men att ta ledigt är int så lätt... Jag saknar nu dessutom mina kollegor på Åland som var riktigt härliga, varma mänskor. 

2. Finska å finlandssvenska. Låter kanske märkligt, men jo, det gör jag. Jag känner inte att jag riktigt uttrycker mig till 100% när jag pratar rikssvenska. Å jag saknar den där känslan av tillhörighet som avslöjas då man öppnar mun.

3. Reissumies. Finlands billigast rågbröd. Med oltermanni. Å gurko.

4. Ankdammskänslan. Att vara anonym
i en stor stad är härligt. Förrän du känner dig nästan för anonym. Att inte så någon du känner när du går ut kan tidvis få en att känna sig lite bortkommen. 

5. Tryggheten. Det är något otryggt i att bo i en stor stad, hur man än går rumy det. Jag vågar inte gå ut å springa när mörkret kommer. Å jag litar av någon orsak mindre på främlingen här än i mindre orter eller i Finland överlag. Det handlar väl om rädslan för det okända. 

Men i det stora hela så är det ju ändå här vi är å här vi trivs. Tillsvidare. Jag kan definitivt se mig någon annanstans också. Men nu är Stockholm roligt, spännande å nytt. Å Emmi kommer hit om en vecka å råder bot på en del av min kompissaknad. Å så ska jag köpa flygbiljetter till jeppis över jul. För det är ju inte så länge till det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar