tisdag 23 augusti 2016

Förändringar

Det har varit riktigt sommarvärme de senaste dagarna, vilket passar riktigt bra då Beth e på kommande hitåt i helg. Det har också varit härligt att få njuta av kvällsdopp i poolen å promenader runt Långsjön, då jag först nu upptäckt hur fantastiskt området kring sjön är. Titta bara på det här:

Jag kan dock inte hjälpa att jag ändå längtar efter det riktigt höstiga. Å jag längtar efter förändring. I mina vanor, i min vardag. Jag skulle så gärna gå nån kurs eller dylikt i höst, men jag är för obeslutsam och velig. Jag väger kostnaden mot vad det eventuellt kan ge och känner att jag inte bara vill gå nåt för att gå nåt utan för att jag verkligen vill lära mig något.

Ett annat problem är också det sociala. Jag känner mig så understimulerad socialt efter att Johanna inte har tid för våra lördagsträffar längre. Å var ska jag (ha tid för att) träffa nya kompisar? Skulle man kanske lägga ut en kontaktannons? Vi säger väl så här: Om ni vet någon i Stockholm som vill umgås får ni hojta! 

Som tur har jag mycket trevligt program i höst, som börjar redan i helg. Å två ytterligare trevliga saker har jag fått inbokat idag, nämligen thai massage imorgon och besök av Anna i september! Längtar längtar!


6 kommentarer:

  1. Hej,

    jag känner bra igen mig i det du skriver angående det sociala. Det blir lätt lite ensamt då man inte känner någon på ett nytt ställe. Och det är ju så himla svårt att skaffa nya kompisar, det är som lite var hittar man dem? Det går ju inte precis vid Ica att börja prata med första bästa. Det borde finnas något ställe där man kunde hitta nya människor att umgås med.

    h/Jenna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt! Kollegor är ju en sak men man vill ju ha något "eget" också. Man är så totalt utan socialt sammanhang i en ny stad. Kände iofs samma sak i Åbo den första tiden men där fick man ju studiekompisar väldigt snabbt. Borde kanske söka sig till ett Tinder för tjejkompisar.. eller skaffa sig en hobby, som sagt. Känner att folk i Stockholm är väldigt sociala men samtidigt väldigt upptagna. Har du lärt känna någon ny i Kiruna?

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    4. Jag har endast lärt känna mina arbetskolleger i de två jobben jag haft och endast ytligt. Det har inte riktigt klickat med någon. Det är svårt här i Kiruna att hitta folk som är på samma våglängd och i ungefär samma livsskede som jag och min sambo är i.
      Här i Kiruna har jag fått den uppfattningen att de flesta har redan sina sociala nätverk och vänner klara, de har ofta inte studerat något efter gymnasium och vill inte heller det och de älskar Kiruna.
      Det här motsvarar ju inte riktigt min eller min sambos bakgrund eller våra mål, eftersom vi anar oss en flytt neråt i landet småningom.

      Radera
  2. Dina upplevelser i Kiruna låter väldigt likt de jag hade i Åland. Det är svårt att komma in utifrån. Kändes som att man borde ha blodsband eller vara gift in i det sociala.. Hoppas ni hittar ett sammanhang där ni känner er hemma!

    SvaraRadera